HVAD ER EN GOD BOG? 

Anmeldelserne på HyggeLitt er korte for at gøre teksten letlæselig, så læser hurtigt kan skimme og vurdere den. Formålet er at formidle bøgerne til de rigtige modtagere på effektiv vis. Jeg vil gerne understrege, at som aspirerende forfatter synes jeg, at det er mega sejt at få udgivet sin bog. Jeg ved, hvor meget arbejde og sjæl, der er blevet lagt i enhver bog. Jeg mener desuden, at de fleste bøger er gode, og at det i høj grad handler om at finde de rigtige læsere. Dette betyder dog ikke, at jeg giver alle bøger topkarakter. Jeg har lavet en anmeldelsesskabelon, hvor jeg vurderer historierne ud fra seks kriterier. Jeg mener, at disse kriterier kan gøre det lidt nemmere som læser at vurdere, om han/hun ønsker at gå i gang med bogen.   

Sprog

Jeg foretrækker et simpelt og levende sprog, der også giver plads til at læseren bruger sin egen fantasi. 

Karaktergalleri

Er karaktererne troværdige, med stærke personligheder? Opfylder de deres formål for historien?

Plot

Er plottet nuanceret med forskellige historieforløb, der spiller godt sammen og driver historien fremad?

Fantasi

Er universet troværdigt og godt designet? Er fortællingen original og gennemført? 

Nødvendighed

Har historien noget vigtigt at sige? Er fortællingen bevidst om, hvad den vil læseren og hvorfor? 

Stemning

Formår fortællingen at give mig kuldegysninger eller sommerfugle i maven? 

Min vurdering er et samlet resultat af de seks kriterier. Jeg benytter mig af en karakterskala i form af ♥♥♥, hvor fem er det højeste og som gives for en eventyrlig læseoplevelse, der lever op til samtlige af mine krav til en fantastisk bog. Jeg giver mig selv lidt friere tøjler, når jeg anmelder børnebøger.

Jeg specialiserer mig indenfor eventyrlige fortællinger og fortællinger med rødder i den nordiske kultur og historie. Dette er typisk historier indenfor genren fantasy eller nordic noir, men er ikke begrænset hertil, og hvis du mener, at du har en bog, der kunne være interessant for mig, er du velkommen til at kontakte mig på hyggelitt@gmail.com.

Luk menu