De sjove

I en sjov bog leder jeg efter overraskelser, originalitet samt situationer og dialoger, der står knivskarpt. Humoren må meget gerne være skæv eller mørk. Og så skal den være gennemgående for bogen fra start til slut. Her kommer de bedste bøger, jeg har smilet mig igennem. 

IMG_20210919_130849_151

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy af Douglas Adams 

Den mørke og underlige humor gennemsyrer hele denne fortælling. Med; en depressiv robot, poesi-elskende aliens, en hval i eksistentiel krise og mus, der lader som om de er forsøgsdyr, mens de i virkeligheden eksperimenterer på mennesker, hvordan kan man da gå helt galt i byen? Psst… filmen er også virkelig god.  

Øv, Far! af David Walliams (A)

En fortælling om en dårlig far, der gør sit bedste, men fejler gang på gang. Blandt andet byder bogen på en yderst detaljeret gennemgang af, hvordan man laver verdens værste kop te (ad!), samt en desperat præst, der lægger sig i gabestok og giver folk lov til at kaste mødding efter sig, hvis bare de lover at komme i kirke. 

The House in the Cerulean Sea af TJ Klune

En sød, hjertevarm og farverig fortælling fyldt med humor og kærlighed. Historien handler om den lidt kluntede Linus, der er sagsbehandler og holder opsyn med børnehjem for børn med magiske evner. Under en særlig opgave møder han Arthur og seks forældreløse børn med særlige evner og STORE personligheder. 

Under the whispering door af TJ Klune

Med sine finurlige detaljer, herlige dialoger og skæve situationer har denne bog alt, der skal til for at få smilet frem. Den byder på nogle skønne karakterer og et farverigt univers. Handlingen centrerer sig om en gruppe skæve eksistenser, der finder sammen i en umage familie, hvilket altid er et hit.     

 

Listen opdateres løbende!

(A) angiver, at der er tale om et anmeldereksemplar

Del dette:
Luk menu