Den store kærlighed

Det kribler i maven, varmen breder sig i kroppen og næsen synker ned mellem siderne. En god kærlighedshistorie skal have lidt af hvert: Tiltrækning, kemi, modstand og drama – og ikke mindst skønne karakterer, som læser kan heppe på. Her deler jeg mine mest romantiske læseoplevelser. 

67377152_402621247059623_633

Call me by your name af André Aciman

Nogle gange er grænsen mellem kærlighed og besættelse hårfin. I denne fortælling om Elio og Oliver bliver den udvisket. De to drenge tilbringer en hed sommer sammen i Italien fyldt med romantik, begær, kunst og kultur. Psst.. filmen er også virkelig god!

Lejlighed til Deling af Beth O’Leary (A)

Tiffy er farverig, selvironisk og klodset. Leon er kejtet og tilbageholdende. Jeg faldt pladask for dem begge og heppede på parret fra side ét. Tiffy flytter ind i Leons lejlighed og bor i den om eftermiddagen og natten, og så overtager han den om dagen, når hun er på arbejde. De har aldrig mødtes. Alligevel kommer de hurtigt meget tæt på hinanden. Historien er morsom, hjertevarm og åh så romantisk! 

Bridgerton serien af Julia Quinn

Flotte mænd og smukke kvinder i 1800-tallets overklasse, der holdes i et jerngreb af et samfund, der ikke vil lade dem udleve deres lyster. Hvad mere kan man forlange? Min favorit er nok ‘En uventet forelskelse’, selvom de ligner hinanden til forveksling.   

If we were villains af M. L. Rio

Hovedpersonen Oliver går på det elitære Dellecher akademi sammen med James. Her studerer de Shakespeare, hvilket forgrener sig ind i deres virkelige liv. Oliver og James intimitet og dynamikken mellem dem er helt speciel. De kommunikerer sammen i citater fra teaterstykkerne, og som læser oplever man, at nogle af tidens største fortællinger smelter sammen med karaktererne.  

Den store Gatsby af Francis Scott Fitzgerald

Det er med en vis afstand, at vi observerer Gatsbys kærlighed til Daisy gennem fortælleren Nick. Og afstand synes at være nøgleordet for denne storslåede fortælling om drømmen om pigen på den anden side af bugten.  

The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue af Mackenzi Lee  

Henry er allerede fuldstændig head over heels forelsket i sin bedste ven Percy fra side ét. Men Henry er ikke den nemmeste at elske, for han har en tendens til udskejelser. Fordi han er så intens, provokerende og charmerende, og Percy så rolig og nede på jorden, er der en rigtig god dynamik mellem de to karakterer, som fik siderne til at vende sig selv.  

Normale mennesker af Sally Rooney

Kærligheden behøver ikke være  gnidningsfri. Det er den ikke for Marianne og Connell, der skiftes til at jokke i spinaten. Det særlige ved disse to karakterer er, hvordan de på trods af alt graviterer mod hinanden og finder tryghed og ægte intimitet sammen. Det er en rørende og stemningsfuld fortælling om to skæve personligheder, der er allermest dem selv, når de er sammen. 

 

Listen opdateres løbende!

(A) angiver, at der er tale om et anmeldereksemplar

Del dette:
Luk menu