Fantastiske verdener

Ønsket om at forsvinde ind i en anden verden kan til tider være stort, og vi er nok mange, der har læst Harry Potter, Ringenes Herre og Det gyldne kompas lidt for mange gange. Men frygt ej! Her er mine bud på universer, der er så levende og gennemførte, at man ikke kan andet end at lade sig opsluge.

42434049_1222224564587016_2603411319498174981_n(1)

Mistborn trilogien af Brandon Sanderson

Scadrial ligger under for en evig regn af aske. Og i denne farveløse verden findes der Allomantikere, som kan udvinde kræfter fra metaller ved at sluge og “brænde” dem. Det er et virkelig imponerende magisystem, Sanderson har udviklet, og jeg har ikke læst andre bøger med så levende kampscener!  

Green rider af Kristen Britain

I denne fortælling bliver Karigan en af kongens legendariske budbringere på hesteryg i en farlig verden fyldt med hemmeligheder og onde kræfter, hvor døden er allestedsnærværende. Hvis du kan lide action, seje kvinder og romantik, vil jeg varmt anbefale denne serie, som med sine hidtil seks bind, giver rigeligt plads til, at universet kan udfolde sig.

Byen i skyerne af Anthony Doerr(A)

Hvordan kan en verden i miljøkrise og klimakrise, der er præget af vold, fattigdom, kriminalitet og død, være fantastisk? Dette spørgsmål bliver berørt i denne fortælling om verdens foranderlighed med karakterer, der, på tværs af tid, forsøger at definere deres formål, og hvis skæbnetråde flettes sammen. Fortællingens fem spor centrerer sig om et oldgræsk eventyr om stræben efter en utopisk by i skyerne. Den perfekte verden. Men Byen i skyerne, viser det sig, er en hyldest til dén verden, som vi lever i, på godt og ondt. Og jeg elskede den!  

Nevermoor af Jessica Townsend (A)

Morrigan Crow ankommer til den hemmelige by Nevermoor, hvor hun bosætter sig på det levende og surrealistiske hotel Deucalion. Fortællingen byder på et finurligt og kringlet univers fyldt med humor og magi. Samtidig udfolder historien sig i et behageligt tempo, der giver plads til at udforske og nyde universet. Med mere end seks planlagte bind i denne serie, kan man kun glæde sig! 

Ildøglernes sang af Anne McCaffrey

På Pern plages menneskene af det farlige Trådfald, som er sporer, der falder fra rummet og fortærer alt, hvad de rammer. Den eneste måde at udrydde Tråd på er med ild eller vand, og menneskene tager kampen op på drageryg. Det er en fortælling fyldt med musik, kærlighed og venskab. Den blander det hverdagsagtige og det storslåede, der flettes fint sammen til en smukt sammensat fortælling.  

Six of Crows duologien af Leigh Bardugo

“… Jeg er den slags svin, de kun fremstiller i Barrel.” Åh Ketterdam. Beskidt, korrupt og nådesløs, fyldt med spillesteder, bordeller og snuskede stræder. Bydelen Barrel danner perfekte kulisser til de brutale karakterer og deres lyssky gerninger. 

 

 

 

 

Listen opdateres løbende!

 

(A) angiver, at der er tale om et anmeldereksemplar

Del dette:
Luk menu