Bjergtaget 2 – Smagen af aske af Sidsel Sander Mittet

Sigrid, Askatla, Alawin og Aslak er ved at komme sig ovenpå deres flugt fra GEIRR, der har holdt dem til fange og tortureret dem. Askatla og Alawin er slemt sårede og har brug for at finde et sted, hvor de kan gemme sig, mens de heler. Samtidig er Johannes blevet taget med til Bjerget af elverne og kæmper for at beholde sin forstand i en verden, hvor mennesker holdes som seksuelle kæledyr.  

Genre: Fantasy. Nøgleord: Begær, seksualitet identitet og magt. Sider: 397Udgivet af: FacetUdgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Facet

Mennesker er i elvernes magt. Spørgsmålet er, hvordan denne magt skal håndteres, og dette splitter elververden. Hovedpersonerne er blevet draget ind i elvernes interne magtkampe og skal nu finde rundt i skiftende alliancer, gamle folkeviser og kryptiske advarsler om jordmassens dronning. 

‘Smagen af Aske’ starter, hvor ‘Og de blev lokket’ slutter, og det centrale tema er fortsat begærets magt på godt, men mest ondt. Det er en velfungerende efterfølger, der berør temaer som magtstrid og skiftende alliancer, hvor grænsen mellem godt og ondt er sløret.  

Det var en intens læseoplevelse med hurtige kapitler, der springer mellem karaktererne med masser af seriøse cliffhangers, der gjorde det svært at lægge bogen fra sig.  

Historien er velskrevet, og sproget løfter virkelig fortællingen. Omgivelser, karakterer og følelser står knivskarpt – især kampscenerne er flot beskrevet.

Hvor første bog hovedsageligt foregik i Danmark, befinder vi os nu noget af tiden i Bjerget, og her kunne jeg godt savne lidt worldbuilding. Jeg kunne f.eks. godt have brugt et kort over Bjerget. Derudover blev der ikke brugt så meget tid på at skildre samfundet og elvernes skikke, hvor handlingen var mere actionpræget og handlede om karakterernes interne kampe og alliancer, hvilket fungerede virkelig godt. Men jeg håber, universet bliver dyrket lidt mere i sidste bind i serien. F.eks. rodede jeg lidt rundt i elvernes kvindesyn, hvor jeg ikke helt nåede at få styr på, hvordan tingene forholdt sig (er elverne frisindede eller ej, når det gælder kvinder og sex?)

Mit favoritaspekt af fortællingen må næsten være karaktererne, der virkelig rammer plet. De er både originale og spændende. Hovedpersonerne har hver især deres drifter og kampe, og de bliver presset til det yderste allesammen. Der er voldsomme følelser i spil! 

Hvis du kunne lide den første bog i serien er det bare med at komme i gang 🙂

Alt i alt en intens og anderledes fortælling om begærets magt, skiftende alliancer og kampen om herredømmet. 

Del dette:
Luk menu