Blå Tiger af Line-Maria Lång

Timian finder som barn ud af, at hun ikke opfører sig normalt, så hun beslutter sig for at skrive alle regler for, hvordan man bør opføre sig, ned. Hun observerer og reflekterer over, hvad hun ser, og hvordan mennesker opfører sig. Fortællingen handler om Timians opvækst på et kollektiv i Sverige, samt hendes dagligdag i København, hvor hun forsøger at passe ind med job, lejlighed og kæreste. 

IMG_20181205_182341_847

Genre: Psykologisk roman. Centrale temaer: Normalitet, psykose og dagligdag. Sider: 270. Udgivet af: Rosinante. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Rosinante

Humoristiske observationer og en livlig fantasi

Observationerne fylder meget i fortællingen og er faktisk også det aspekt, jeg syntes bedst om. 

“Flasken har en vældig lang snabel der er vendt mod skintonicen så det ser ud som om den er ved at hviske noget meget vigtigt. Ansigtsvasken står lidt fra dem med sin tud fornærmet vendt lige frem, som om det sidste den gider, er at blande sig.” 

Timians observationer er humoristiske, søde og indsigtsfulde, med et fint perspektiv på omgivelser og mennesker. Det er en fantasifuld måde at berette på, som jeg rigtig godt kunne lide. 

En fortælling om sindslidelse og om at stræbe efter normalitet  

Jeg kunne rigtig godt lige de første 2/3 af fortællingen, men herefter tog historien en, efter min mening, meget uventet drejning, hvor jeg ikke helt forstod, hvorfor Timian skiftede sindstilstand så hurtigt og i så voldsom grad. Da jeg var færdig med bogen var jeg helt chokeret. Den sidste del bliver lidt utroværdigt, og jeg blev hægtet af, desværre. Derfor er det også en svær bog for mig at anmelde. Jeg var helt vild med meget af bogen, men forstod ikke meningen og logikken med den sidste del. Jeg har heller ikke meget forstand på Timians lidelse, og dette kan godt være grunden til, at jeg ikke forstod hendes opførsel.   

De skæve personligheder

Gennem det meste af fortællingen, kunne jeg rigtig godt lide Timian. Hun er sensitiv og empatisk, og man følger nogle situationer, hvor hun får en virkelig god kontakt med sine medmennesker, hvor hun trøster og inspirerer dem omkring sig. Jeg kan godt lide romaner, der portrætterer skæve personligheder, og jeg syntes (for det meste), at det var spændende at opleve Timians måde at ræsonnere på, og hendes kontakt med omgivelser og medmennesker. Desuden bliver de øvrige karakterer beskrevet godt og med dybde, og jeg kunne især godt lide Timians søde, men lidt fortapte, far, og hans dedikation til sin datter.    

Alt i alt en velfortalt og stemningsfuld fortælling om en skæv personlighed, der tager en meget uventet drejning  

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu