Børnene fra Grotterne af Henriette Rostrup

Alif er taget til fange i grotterne på Den Anden Side. Her holder de voksne børnene fanget i desperation over at have mistet evnen til at elske. Alif tvinges til at lege med mor-damen, hvorefter han bliver smidt tilbage til den mørke grotte, igen og igen. Alif drømmer om sine venner i krematoriet i den døde by og ved, at han bliver nød til at finde tilbage til dem. Men hvordan slipper han væk?

IMG_20190710_202727_236 (2)

Genre: Dystopisk fantasy (11-15 år). Centrale temaer: Overlevelse, længsel, gys og venskab. Sider: 144. Udgivet af: Turbine. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Turbine

‘Børnene fra Grotterne’ fortsætter hvor ‘Drengen fra Krematorium D’ slap. Alif er fanget sammen med flere andre børn, og han gør alt for at slippe væk fra tilværelsen med mor-damen, fangevogterne og uhyret, der afholder børnene fra at flygte. 

Det er en fin fortælling, som jeg anbefaler til de 11-15-årige, der ønsker en medrivende og nervepirrende gyserfortælling. Det er ikke fordi, handlingen er super uhyggelig, men stemningen er creepy. Mest på grund af de zombilignende voksne, der har glemt, hvordan man elsker og som ikke taler et forståeligt sprog.  

Jeg har endnu ikke forstået sammenhængen mellem denne bog og den første i serien. Jeg forstår ikke, hvordan verdenerne og forbandelserne hænger sammen. Jeg synes ikke, at spørgsmålene fra forrige bog, blev besvaret i denne historie, så jeg er generelt usikker over, hvad, der egentlig foregår, og hvad det er for en problemstilling, som fortællingerne berør. Det bliver spændende at se om/hvordan trådene bindes sammen i næste bog i serien. 

På trods af min forvirring, havde historien stor underholdningsværdi. Det er en nervepirrende fortælling om børn på flugt, fyldt med mørke og frygt. Det er en særdeles stemningsfuld fortælling, der rammer genren rigtig fint. Jeg kunne især godt lide hovedpersonen med sin humor og uskyld. 

En lille sidenote: Jeg har en stærk mening om at, fortællingen havde gået rigtig godt med nogle illustrationer, der var lige så fine som forsiden!

Alt i alt en uhyggelig og nervepirrende fortælling om venskab, fangenskab og flugt. 

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu