Charlie forvandler sig til en kylling af Sam Copeland

Charlie lider af en lidt mærkelig sygdom – han forvandler sig til et dyr på de værst tænkelige tidspunkter. Men hvorfor? Har det mon noget med hans kræftsyge bror at gøre? Eller hvad med den frygtede skolekomedie, hvor Charlie skal spille en syngende kartoffel? 

IMG_20191214_163102_385

Genre: Magisk realisme (6-12 år). Nøgleord: Sygdom, venskab, humor. Sider: 250. Udgivet på dansk af: Flachs. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Flachs

Dette er en sød og sjov fortælling om Charlie, der bekymrer sig meget. Han skal takle en svær situation, nemlig at opretholde en normal dagligdag, mens han venter på sin brors store skanning, hvor familien finder ud af, om han er blevet rask eller ej. Charlie reagerer anderledes på pressede situationer end andre. Han forvandler sig til et dyr. Charlie betror sin hemmelighed til sine nærmeste venner, og sammen prøver de at finde en løsning på problemet.  

Historien byder på alt fra romantiske franske duer, til et næsehorn fanget på øverste etage, der pludselig skal på toilettet. Faktisk tror jeg aldrig, jeg har læst en bog, der handler så meget om numser og dertilhørende. Det var lidt mærkeligt for mig, men er sikkert sjovt for mange. 

Generelt er det en velskrevet bog med gode replikker og skæve personligheder. Illustrationerne er også rigtig fine og humoristiske. Fortællingen er absolut noget for sig.   

Jeg ved ikke, om jeg helt syntes, at historien nåede i mål med en eller anden betydningsfuld lektie eller indsigt – desværre. Det var mere humoren, der fangede mig, men dette var til gengæld også et velfungerende aspekt af bogen. Jeg nød de finurlige detaljer og de mærkværdige og uventede drejninger, historien tog.  

Alt i alt en sjov og let fortælling om venskab og sygdom – og numser. 

Del dette:
Luk menu