Den kinesiske forlovelse af Kevin Kwan

Rachel Chu skal giftes med sin drømmemand Nick Young, og hun burde være ovenud lykkelig. Deres hæsblæsende tur til Singapore er ovre, og Nick har fravalgt sin rigdom til fordel for hende. Men Rachel ønsker at finde sin biologiske far, som hun aldrig har kendt. Og som ikke ved, at hun eksisterer. Før hun ved af det, bliver hun igen suget ind i de svimlende riges verden. Denne gang går turen til Shanghai. 

IMG_20190415_183332_968

Genre: Romantisk komedie. Nøgleord: Penge, kærlighed og overklasse. Sider: 450. Udgivet på dansk af: Hr. Ferdinand. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Hr. Ferdinand.

Da jeg læste den første bog i ‘Crazy Rich Asians’ serien, var jeg meget begejstret for den humoristiske chick lit-historie. Læs anmeldelsen herOgså denne gang blev jeg fanget af fortællingen om diamanter, haute couture, mad, boliger og svimlende pengebeløb – opslugt af den ene ekstravagante beskrivelse efter den anden. 

Jeg havde den spøjse oplevelse, at da bogen pludselig var slut, kunne jeg nærmest ikke huske, hvad den handlede om. Men jeg sad derimod tilbage med en følelse af at have været godt underholdt. Jeg havde grint højt, knuget bogen til mig, og der var endda et par gange, hvor jeg lige måtte springe et par sider frem for at se, hvad der ville ske (ups). Jeg tror, at dette skyldtes, at det er en fortælling, hvor fordybelsen i universet og humoren fylder mere end den egentlige handling. Det er først og fremmest en sanselig og humoristisk beretning om et overklassesamfund og dets beboere. Historien springer mellem karaktererne, hvilket giver et omfattende og nuanceret indblik i universet.

Jeg kunne godt mærke, at jeg er blevet mere investeret i karaktererne i fortsættelsen. Især heppede jeg på Astrid, for hun har godt nok haft det hårdt! Rachel og Nicks skeptiske syn på de riges nykker giver desuden et godt perspektiv på det hele. 

De nye karakterer, der bliver introducerede i fortællingen er lidt sværere for mig at gennemskue end i forrige bog, og dette tilføjede også noget spænding til historien. Jeg vidste ikke helt, hvor jeg havde dem. Og det fungerede godt! 

Den rare feel-good-historie var perfekt efter mit første møde med Stephen King (gys!). Og det er faktisk en af de få historier, som jeg godt kunne forestille mig at læse igen! Fortællingen er ikke så troværdig. Ej hellere berør den nogle, efter min mening, særlig alvorlige emner. Men den er bare SÅ underholdende! Jeg ser meget frem til at gå i gang med tredje og sidste bind i ‘Crazy Rich Asians’ serien, som jeg har været så heldig også at modtage fra forlaget!

Alt i alt en sprudlende fortælling om Kinas overklasse, der giver et extravagant indblik i de svimlende riges verden.

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu