Drengen fra Krematorium D af Henriette Rostrup

Alle de voksne er døde, og der er kun børn tilbage. En virus har ramt verden, og når børnene bliver voksne, falder de i søvn og dør. Alif bor i udkanten af Den Døde By i et krematorium med en flok andre børn. De holder varmen ved den store ovn, man engang brugte til at brænde mennesker. Børnene overlever ved at jage, sætte fælder op, og ved at løbe rigtig hurtigt, så ulvene ikke fanger dem. Når hans to bedste venner begynder at opføre sig mærkeligt, bliver Alif i tvivl om, hvem han kan stole på. Men dette er ikke så nemt at finde ud af, når skurken kan noget med at snige sig ind i folks hoveder.    

Juleanmeldelse

IMG_20181127_135446_360

Yay, en bogpakke! I december måned anmelder jeg hovedsageligt børnebøger. Dette gør jeg for julehyggens skyld. Jeg snakker lidt om de aspekter, jeg mener er bedst ved bøgerne, hvor jeg forsøger at matche dem med de rigtige læsere og komme med nogle gode julegaveanbefalinger. Denne gang handler det om Drengen fra Krematorium D af Henriette Rostrup  

IMG_20181121_142222_966

Genre: Dystopisk fantasy (11-15 år)Centrale temaer: Overlevelse, længsel, gys og venskabSider: 165. Udgivet af: Turbine. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Turbine.

En dystopisk spændingsroman til de 11-15 årige 

Alif er den i gruppen, der løber hurtigst. Han er desuden dygtig til at grave underjordiske flugttunneller. Men han savner en anden tilværelse og en familie, han ikke husker. Han bor på en kirkegård, og desuden bliver han snart voksen og dør. Derfor er Alifs tilværelse ret deprimerende. Historien er god til dem, som har fået overdosis af det hyggelige juleri, og har brug for et (u)hyggeligt gys.

Uhygge i den kolde vintertid

Fortællingen gav mig associationer til en dyster version af Peter Pan, hvor børnene finder sammen og skaber deres eget lille samfund uden voksne. Desuden mindede den mig lidt om en zombiefortælling på grund af virussen, der hærger, og kampen om overlevelse. Børnene er grove og hærdede og bruger rigeligt med bandeord, og der er en nervepirrende og uhyggelig stemning gennem fortællingen.

Dystopi, fantasy og spænding

Fortællingen kombinerer dystopi med fantasy og berør forskellige mystiske begivenheder. For eksempel, kunne jeg ikke gennemskue, hvorfor Alif er så vred og frustreret. Han reagerer irrationelt til tider, og der er ting, han ikke husker selvom han burde. Desuden opfører hans venner fra krematoriet sig mærkeligt. Det bidrager alt sammen til den der generelle uhygge – en lille nagende følelse af, at der er noget galt.    

Alt i alt en nervepirrende fortælling om kampen om overlevelse og venskab, samt længslen efter en anden tilværelse

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu