Duftapoteket af Anna Ruhe

Luzie er lige flyttet til landet med sin familie. Her skal hun bo i en gammel villa, der lugter mærkeligt. Som tusind lugte på samme tid. Luzie udforsker det gamle hus sammen med sin lillebror Benno og nabodrengen Mats, der har en besynderlig interesse i huset, han ikke vil gøre rede for. En dag finder de et hemmeligt apotek, fyldt med flasker med mystiske væsker. Men børnene er ikke de eneste, der kender til apoteket, og inden de ved af det, er de en del af et større plot, og de indser, at villaen gemmer på farlige hemmeligheder. 

IMG_20190604_182916_805

Genre: Fantasy. Nøgleord: Familie, hjem og venskab. Sider: 247. Udgivet på dansk af: Straarup&CoUdgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Straarup & Co

Historien er velkomponeret med en masse mystik og spænding, der formåede at overraske mig. Jeg var sikker på, at jeg havde regnet det hele ud tidligt i bogen, men jeg tog fejl. Og det er jo altid sjovt, når det gælder læsning.

Jeg var særligt vild med setupet. Den gamle mystiske villa ude på landet og den forrige herre, der var opdagelsesrejsende, underbyggede en nostalgisk og mystisk stemning. Aspektet med duftene giver fortællingen et ekstra sansende pift. Apotekets magi måtte meget gerne have fyldt mere, men det kan være det kommer i efterfølgende bøger. Det synes jeg, der bliver lagt op til. 

Præmisserne er fantasifulde og spændende at udforske. Der lægges generelt op til et rigtig fint univers i den videre fortælling. 

Sproget var præget af nogle lidt klodsede sætninger, der var grove og ligefremme. Jeg synes ikke børnebøger behøver gå ned på sproget. Det kan sagtens holdes simpelt og smukt.   

På mange måder var fortællingen introducerende. Jeg syntes det er nogle fine karakterer, som bliver præsenterede. Jeg har dog stadig brug for at lære dem bedre at kende, før jeg bliver helt opslugt af deres rejse og forhold, da det var et meget overfladisk indtryk, jeg fik af dem. 

Jeg føler generelt, at den første bog lover mig rigtig meget og teaser meget, uden at fungerer helt optimalt i sig selv. Jeg bliver enten meget skuffet eller meget glad, når jeg får lov til at dykke ned i fortsættelsen. MEN jeg glæder mig! 🙂 

Alt i alt en original og mystisk fortælling om en gammel villa fyldt med hemmeligheder

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu