Fingersmith af Sarah Waters

Året er 1862 i London. Sue Trinder er opvokset blandt tyve og svindlere. Da en karismatisk og overbevisende ven indvier hende i sit plot om at besnære den smukke og blåøjede Maud, indvilliger hun i at være hans medsammensvorne. Sue rejser langt ud på landet for at udgøre sig som tjenestepige for Maud, men som man måske kan forstille sig, går hendes plan ikke helt som forventet. 

IMG_20181217_160615_512

Genre: SkønlitteraturCentrale temaer: Svindel, hemmeligheder og kærlighedSider: 560. Udgivet af: Little, Brown Book GroupUdgivelsesår: 2002. Bogen er modtaget som julegave fra en veninde

Karismatiske svindlere, et ondskabsfuldt plot, og et blåøjet offer

Sue er en dejlig karakter. Hun er formet af sin opvækst blandt tyve og svindlere. Hun har en tør humor, er udspekuleret og snu, med evnen til at tage følelsesmæssig afstand fra sine ugerninger. Maud derimod er følelsesladet. Hun er Sues modsætning, mild og god, med en fin opdragelse. Men på trods af deres forskellighed, udvikler kvindernes forhold sig til noget helt særligt.  

Fortællingen beretter om nogle tilværelser, der ikke er lette. Det er en fortælling med stærke følelser om en splittet kvinde, og hendes indre kamp med den opvækst, hun har fået, og de følelser, der opstår hen ad vejen. 

Der findes også en film!

Et sjovt aspekt af min læseoplevelse var, da jeg var 100 sider inde og indså, at jeg allerede kendte historien. Det viste sig nemlig, at jeg har set en japansk spillefilm ved navn ‘The Handmaiden’ i en lille alternativ biograf, som åbenbart er inspireret af bogen. Det var lidt sjovt. Så hvis du kunne tænke dig at gå i gang med denne fortælling, er der altså mulighed for at se en filmatisering, der ovenikøbet ligger på Netflix. 

Mystik, hemmeligheder og overraskelser

Stemningen er mystisk, lidt dyster, og til tider er historien ret makaber og endda chokerende. Jeg kommer i tanke om én ting, som måske kan få nogle til at fravælge bogen. Historien kan godt blive lidt urealistisk, hvor sandsynligheden for, at plottet ville udspille sig i virkeligheden ikke er særlig høj. Dette gør dog ikke mig så meget, da det var en underholdende fortælling. 

Dette er en historie, som man får mest ud af, hvis man ved så lidt om den som muligt på forhånd. Derfor er jeg også meget forsigtig med min anmeldelse, og jeg vil absolut anbefale, at du venter med at se filmen, hvis du gerne vil få mest muligt ud af bogen, da plottet er en vigtig del af fortælling. Det er gennemtænkt, detaljeret og fyldt med overraskelser.      

Alt i alt en fascinerende fortælling fyldt med mystik, svindel og hemmeligheder, der handler om nogle svære tilværelser, og hvordan disse former mennesker

Del dette:

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu