Frygtelige faster af David Walliams

Den unge grevinde af Saksby Stella vågner op efter en frygtelig ulykke og befinder sig alene med sin forfærdelige faster Alberta på familiens store gods. Hun bliver nødt til at stikke af fra fasteren, der plotter at torturere Stella for godsets skøde. Hjælpen kommer fra en uventet kant. 

IMG_20190511_151516_991

Genre: Realisme-ish (anbefales til oplæsning fra 6-7 år og selvlæsning fra 9 år)Centrale temaer: Familie, drama, intriger, ulykke, fattigdomSider: 410 (med billeder og stor skrift). Udgivet på dansk af: HarperCollins Nordic. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: HarperCollins Nordic.

Jeg havde nogle helt særlige forventninger til denne fortælling efter at have læst ‘Gangster farmor’ og ‘Øv, Far!’ sidste år. Disse rørte nemlig noget helt særligt i mig (og mit indre barn) med deres lidt overdrevne, men alligevel realistiske fortælling om familie og kærlighed. 

‘Frygtelige faster’ er en noget anderledes fortælling. Alt det realistiske ryger nemlig ud gennem vinduet denne gang. Der er action, kæmpe ugler med menneskelig intelligens og meget mere, som jeg ikke vil afsløre. 

Af emner berør den hovedsageligt forskellen på fattig og rig. Men dette overdøves af den lidt voldsomme handling, og fortællingen ramte mig ikke så mavepustende hårdt som de forrige to. Det var mest fordi, jeg havde svært ved at identificere mig med karaktererne og deres situation.    

Til gengæld var historien underholdende og sjov at læse! Det er den samme finurlige humor, som jeg elskede ved de forrige bøger, og jeg nød at dykke ned i de random sidespring – sjove afstikkere fra fortællingen som jeg forbinder forfatteren med – f.eks. oversigten over typerne af fantasivenner, eller fasterens genfortælling af klassiske eventyr, hvor de onde vinder. 

Karaktererne er også underholdende f.eks. var Butleren Ludvig min yndlingskarakter. Han er tudsegammel og både døv og blind. Han render rundt i sin egen lille verden og slår gulvtæppet med plæneklipperen eller vander sofaen (ja sådan er min humor altså).

Det er nogle noget voldsomme situationer som Stella bliver kastet ud i, når hun bliver holdt til fange af sin faster og hendes kæmpeugle Wagner. Man skal have lyst til en fortælling med meget på spil, en masse action og en god portion humor oveni.  

Alt i alt en fantasifuld og lidt ekstrem fortælling om verdens (nok) værste faster

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu