Izola – kampen for Valianien af Christina Bonde

Izola befinder sig igen i den normale verden, men hun er fast besluttet på at vende tilbage til Falkien for at finde Jorian og redde kvinderne. Men ingen derhjemme tror på hendes forklaring, og Izola må skynde sig, for Falkien ændrer sig hurtigt. Dyrene og naturen bliver vildere, og folket sulter. Izola må afhænge af hjælp fra uventede kanter.  

IMG_20190109_131533_284

Genre: YA fantasyCentrale temaer: Kærlighed, eventyr og overlevelseSider: 335. Udgivet af: Tellerup. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Tellerup

‘At redde eventyret’

Efter at have læst bog to i serien om Izola, er jeg positivt stemt. Jeg synes, at historien er en god fortsættelse, og jeg er er blevet mere begejstret for universet. Jeg mener, at det er mere tydeligt nu, hvad fortællingen om Izola vil mig som læser. Izolas centrale formål er at ‘redde eventyret’, hvilket er et gennemgående fokus i historien. Der er nemlig noget helt galt med Falkien, der er et korrupt og vildt eventyrland. Dette var et interessant aspekt. Overordnet set, er det en velskrevet YA fantasy fortælling, som henvender sig til unge, der ønsker spænding, kærlighed og en stærk heltinde. 

Et hurtigt plot  

Jeg ville nok være endnu mere begejstret for historien, da jeg var lidt yngre og ikke behøvede andet end en god kærlighedshistorie med en masse action og magi. Der var dog nogle ting ved selve plottet, der forstyrrede min læsning lidt nu. Historien går meget stærkt, og Izola er enten meget uheldig eller meget heldig, faktisk så meget, at det bliver lidt urealistisk til tider. På den anden side, er det en nervepirrende fortælling, hvor der er fart på hele tiden, og dette gør også historien spændende. En anden ting, der generede mig var skurken, Falke. For mig er ‘den onde’ noget af det vigtigste (hvis ikke det vigtigste) i en historie, og her synes jeg, at Falke virker lidt flad og uintelligent, og jeg forstod ikke hans logik.

En stærk og handlekraftig heltinde

Izola er på mange måder en god heltinde. Hun hjemsøges af hendes mors død, og er splittet mellem to mænd og to verdener. Hun er handlekraftig og empatisk. Jeg syntes nogle gange, at hun handler lidt irrationelt, f.eks. når hun bliver ved med at prøve at overbevise hendes familie om at Falkien er virkeligt. Fortællingen tager fat i nogle psykologiske aspekter relateret til Izolas overbevisning om eventyrets eksistens, og dette var interessant.   

Jeg var særligt vild med slutningen, som jeg syntes var spændende og anderledes. Jeg kan desværre ikke fortælle om denne uden at afsløre for meget, men slutningen er helt klart et interessant aspekt af fortællingen, og jeg ser frem til fortsættelsen. 

Alt i alt en velskrevet fantasy fortælling med et hurtigt plot og en stærk heltinde

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu