Jeg ser dig af Michella Rasmussen

Augusta starter i samme gymnasieklasse som sin bedste veninde, men på trods af dette, føler hun sig forbigået og ensom i den nye klasse. Hun forsøger samtidig at leve op til hendes forældres høje forventninger til hende. Da hun starter som tutor for nyblinde Oliver, hjælper han hende med at se sig selv i et nyt lys, og Augusta begynder at frigøre sig fra andres forventninger.    

IMG_20181105_094851_521

Genre: Socialrealisme. Centrale temaer: Kærlighed, ensomhed og kronisk sygdom (blindhed). Sider: 320. Udgivet af: Tellerup. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Tellerup.

Figuren viser, hvor jeg vurderer historien har sine styrker og svagheder

Augusta har mange talenter, men er tynget ned af ensomhed

Augusta har et stærkt moralsk kompas og handler empatisk. Hun er reflekterende og intelligent, og hun har masser af talenter både i skolen og med hensyn til musik. Derudover er hun også ret god med andre mennesker. Overordnet set synes jeg, at hun er en god hovedperson, men at hun måske er lidt for perfekt.  

Augusta føler sig overset og malplaceret blandt sine veninder. Desuden har hendes forældre en meget klar ide om, hvad hun skal med sit liv. Jeg fik dog følelsen af at, Augusta rent faktisk er omgivet af mennesker, som gerne vil hende, og som opsøger hende aktivt. Desuden har Augusta mulighed for at udleve sine drømme, hvis blot hun tør. Jeg fik derfor følelsen af, at der ikke er så meget på spil i fortællingen. På den anden side, er Augustas følelser troværdige, og der er sikkert mange, der kan relatere til hende.  

Sproget og universet bruges aktivt

Historien er rigtig godt skrevet, og der bliver skabt en fin stemning igennem fortællingen. Forfatteren bruger omgivelserne godt, hvor små detaljer er med til at fortælle historien og belyse karaktererne.  

Jeg kunne godt lide opbygningen med korte kapitler og kommunikationen via sms-erne, der gør historien underholdende og letlæst. 

Dagligdagen på gymnasiet og udfordringerne med venner og kærlighed

Hverdagen på skolen og tutor-timerne udgør hoveddelen af plottet. Fortællingen handler ikke så meget om at være blind, men fokus er på Augusta og hendes problemer med venner og familie, og hvordan Oliver hjælper hende med at ændre synet på sig selv. Jeg kunne ellers godt lide Olivers perspektiv på at være blind, og ville gerne høre mere om dette. 

Generelt var det en troværdig fortælling om dagligdagen på gymnasiet og de udfordringer, der kan opstå med hensyn til kærlighed og venskab. Jeg var underholdt fra start til slut. Det var en svær bog at slippe, og en ganske nem bog at komme igennem.  

IMG_20181105_094326_726

Alt i alt en underholdende og letlæst fortælling om ensomhed, om at lære sig selv at kende, og at frigøre sig fra andres forventninger

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu