Livet – Illustreret af Lisa Aisato

Livet – Illustreret er et værk med Lisa Aisatos illustrationer, der tager læseren igennem nogle af livets centrale stadier. Bogen er en fejring af livet: Fra barndommens eventyr og den stormfulde ungdom, til de valg man tager i voksenlivet og alderdommen, der kan være præget af glemsomhed og ensomhed, men hvor man bærer hele livet i sig. 

IMG_20200531_192529_602

Genre: Billedbog. Sider: 190. Udgivet af: Straarup & Co. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Straarup & Co

Jeg vil undlade at bruge min anmeldelsesskabelon denne gang, da bogens natur ikke lægger op til dette. Det er nemlig en fortælling båret af illustrationer, med meget få ord og intet veldefineret karaktergalleri. På trods af dette er fortællingen noget helt særligt.    

Dette er muligvis den smukkeste bog, jeg ejer. Det er en bog, der inviterer til blive udstillet i hjemmet f.eks. som coffee-table bog, som man kan tage frem og bladre i, igen og igen. For som titlen indikerer, kan denne bog være relevant hele livet. 

Lisa Aisato er en knalddygtig kunstner, og hun rammer bare et eller andet særlig stemningsfuldt og emotionelt hver gang med sin kreativitet og stil. Nogle af billederne er højtråbende og farverige, mens andre er underspillede og sarte. De er alle skønne, legende og unikke.     

Sammen med den livsbekræftende tekst, giver illustrationerne et smukt, eftertænksomt og også lidt sørgmodigt perspektiv på livet, der synes at flyve forbi på de få sider. Det var faktisk lidt af en mavepuster at læse bogen, og jeg er meget glad for at eje den, så jeg kan tage den frem, når jeg har brug for at se det store billede.  

En smuk gave til dig selv eller en du holder af

Del dette:
Luk menu