Magiske væsner i Danmark af Sidsel Katrine Slej

De to søstre Ingrid og Dagmar tager på eventyr i den danske natur, hvor de møder de nordiske sagnvæsner. Serien består af fem bøger, der hver især indeholder små søde fortællinger om søstrenes møde med ellefolk, trolde, havfolk mm. 

IMG_20181201_142747_563

Genre: Eventyr (selvlæsning på andet trin og højtlæsning fra ca. 5 år). Centrale temaer: Natur, dyr og eventyr. Sider: ca. 50 pr. bog. Udgivet af: Tellerup. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Tellerup.

Nordiske sagnvæsner i den danske natur

Hver bog har en individuel lille historie, som foregår i Danmark og handler om, hvad man kan opleve i egen baghave, på stranden, i sommerhus mm. De tager desuden fat i forholdet mellem menneske og natur, hvor forskellige problemer bliver berørt, heriblandt fiskeri, der ødelægger revet, hvor havfolket bor, og pløjning fra landbrug, der ødelægger de danske troldehøje.

Små hyggelige fortællinger om to søstre og deres problemer, og hvordan sagnvæsnerne kan hjælpe

Ingrid og Dagmar skiftes til at være hovedpersonen, og de to søstre har hver deres personlighed, der bidrager til eventyret. Fortællingerne tager udgangspunkt i hverdagssituationer, så som et sygt kæledyr, skænderier, kedsomhed mm., og disse problemer kan sagnvæsnerne hjælpe med.  

Farlige fortællinger, der alligevel ender godt

Der er flere aspekter, der godt kan være en smule uhyggelige. Søstrene bliver blandt andet bortført af trolde og jagtet af hajer. I en af bøgerne skal et kæledyr måske aflives. Desuden kan nogle af væsenerne godt være lidt uhyggelige, for eksempel var Åmanden creepy. Så der er altså meget på spil i de små fortællinger, men alting ender alligevel godt. 

20181211_111151 (2)
Ham tror jeg, at jeg var blevet bange for som barn

Alt i alt en samling søde fortællinger om at passe på naturen, og hvor magisk den danske natur er

Del dette:

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu