Min (bog)sommer

Denne sommer har jeg tilbragt i hhv. Berlin, København og med min familie på Færøerne. Det er absolut ikke værst, hvad somre angår. Jeg har selvfølgelig haft mine bøger med mig på farten. Immobiliseret af sommervarmen, endte jeg med at komme igennem 8 bøger, før dagligdagen igen indhentede mig. Disse bestod af nogle YA, en dystopisk fortælling, en autobiografi, en skønlitterær fortælling og et børneeventyr. Læs videre, hvis du er nysgerrig på mine oplevelser med historierne. 

20190614_181349
Alexanderplatz, Berlin

Rammende og barsk YA roman og dystopisk skrækhistorie

Jeg startede min sommer med ‘Og så drukner jeg’ af Ditte Wiese, som er et anmeldereksemplar, jeg har modtaget af forlaget. Jeg fløj gennem Dittes barske og rammende fortælling om forventningspres blandt unge, mens jeg var i Berlin og endte med at give den ♥♥♥♥/5 hjerter. 

Så befandt jeg mig i den traumatiske situation, at jeg manglede læsemateriale i Berlin! Jeg tog til Dussman das Kulturkaufhause, som jeg vil anbefale, at enhver bogelsker, der befinder sig i byen, besøger. Det er et kæmpe shopping center, bare med bøger, og med en rigtig fin engelsk afdeling. Her fandt jeg Gather the Daugthers af Jennie Melamedsom jeg adopterede. Puha, denne bog var gennemsyret ubehagelig. Men jeg blev helt blæst omkuld af det smukke sprog! Min vurdering endte dog på ♥♥/5 da, jeg følte, at historien blev utroværdig, med det forfærdelige samfund, de groteske karakterer og uden noget klart budskab. Normalt kan jeg godt lide mørke dystopiske fortællinger. Men denne her kunne jeg ikke helt forlige mig med.

20190828_125521
Mit hjem, Søborg

Hyggeligt børneeventyr, en (lidt for) romantisk dansk YA og en hylende morsom fortælling om to venner på eventyr

Da jeg kom tilbage til Søborg, gik jeg i gang med ‘Blodmånens diamant’ af Peter Bunzl, som jeg har modtaget som et anmeldereksemplar af forlaget. Denne børnevenlige bog var et tiltrængt eventyr efter førnævnte. Jeg nød historien for stemningen og det finurlige steampunk univers med robotter og zeppelinere. Bogen fik ♥♥♥♥/5 hjerter af mig. Derefter gik jeg i kast med tredje bog i Ravnens Hvisken trilogien af Malene Sølvsten, som tager udgangspunkt i nordisk mytologi og truslen om Ragnarok. På trods af et fedt univers og spændende mytologi, synes jeg, at historien fokuserede lidt for meget på, at hovedpersonen skulle placeres i flest mulige intime situationer med den ene gudesmukke nøgne mand efter den anden. Det var i overkanten for mig, og jeg endte med at give den ♥♥♥/5 hjerter. 

Jeg nåede lige at færdiggøre A Gentleman’s Guide to Vice and Virtue af Mackenzi Lee,før jeg drog til Færøerne. Og sikke en fantastiske historie! Det var den sjoveste og mest underholdende fortælling, jeg længe har læst. Jeg elskede karaktererne for deres sprøde attitude og aristokratiske sprog. Det var en skøn kærlighedshistorie, med virkelig god kemi mellem karaktererne (på dette punkt er jeg ellers tit skuffet, når det gælder kærlighedshistorier). Min vurdering blev derfor ♥♥♥♥♥/5 hjerter.

Suderø, Færøerne

Et portræt af avisens storhed og fald, et uperfekt mor-datter-forhold og en romantisk sick-lit

Jeg startede på De ufuldkomne af Tom Rachman i s-toget på vej fra mit hjem i Søborg til lufthavnen. Da jeg landede i Vágar, den færøske lufthavn, var jeg 2/3 igennem dette portræt af en international avis over halvtreds år. Den rørende, humoristiske og ærlige historie om uperfekte mennesker fik ♥♥♥♥/5 hjerter af mig. Herefter dykkede jeg ned i Den, der lever stille af Leonora Christina Skov, som er en smuk, men dyster fortælling om et mor-datter-forhold, der er alt andet end perfekt. Denne fortælling rørte mig dybt, og jeg endte med at give den ♥♥♥♥♥/5 hjerter. 

Min voksende interesse for sick-lit genren (som for alvor startede med ‘The Fault in Our Stars’), fik mig til at gå i gang med Five feet apart af Rachel Lippincott, Mikki Daughtry og Tobias Iaconis. Fortællingen er rørende og velskrevet på trods af enkelte klicheer og et, efter min mening, ret forudsigeligt plot. Men kemien mellem de to hovedpersoner var god, og det er en sød kærlighedshistorie. Min vurdering endte på ♥♥♥♥/5.

Hermed sluttede min ferie. Jeg fik lavet et godt indhug i min evigt voksende TBR-bunke. Og jeg fortsætter selvfølgelig læsningen og er nu hjemme igen hos min skønne bogreol, som jeg er overbevist om har savnet mig. 

IMG_20190729_115828_993
Thorshavn, Færøerne
Del dette:
Luk menu