Numairs fortælling af Tamora Pierce

Den tiårige Arram Draper går på Carthaks Kejserlige Universitet for troldmænd. Arram er en empatisk men noget akavet dreng, og han besidder kræfter, som han har svært ved at kontrollere. Efter et uheld i en undervisningstime i grundlæggende vandmagi, bliver Arram anset som en af de særligt begavede studerende, og hans undervisning omlægges. Han møder Varissa, den smukkeste pige, han nogensinde har set, og Ozorne, den tiloversblevne prins, og dette bliver starten på et tæt venskab.  

Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Tellerup

Centrale temaer: Venskab og udvikling

Min vurdering: ♥♥♥♥/5

Jeg anbefaler bøgerne til: Dig der ønsker en hyggelig fantasy fortælling, som du kan fordybe dig i 

Udgivet på dansk af: Tellerup i 2018

Figuren viser, hvor jeg vurderer historien har sine styrker og svagheder

Sprog

Historien bliver fortalt med et letlæseligt sprog, der er levende og sanseligt, hvor især magien beskrives flot og med indlevelse. 

Karaktergalleri

Historiens hovedpersoner; Arram, Ozorne og Varissa, er mønsterelever. De er troværdige med dybde og drivkræfter, og jeg blev mere og mere glad for dem, som historien skred frem, især Arram for hans kejtethed. Jeg blev desuden hurtigt fanget af Ozorne og hans indre konflikt og intensitet. Derudover bidrager troldmandsskolens undervisere, dyr og guder til et farverigt karaktergalleri. 

Plot

Skønt jeg ikke har læst Pierces tidligere bøger, nød jeg fortællingen. Historien handler om dagligdagen på troldmandsskolen, og læseren følger de tre hovedpersoners udviklingsrejse. Det var hyggelig læsning fremfor hæsblæsende action, og historien var meget fornøjelig. Inddelingen af historien efter semestre på troldmandsskolen var ganske sjov, og jeg nød at læse med på Arrams studieskema. 

Fantasi

Historien foregår i et middelalder fantasy univers med troldmænd, magi, gladiatorer, guder og kejsere. Det meste af historien udspiller sig på troldmandsskolen, hvilket mindede mig lidt om Harry Potter, samtidig med, at universet er helt sit eget.

Nødvendighed

Jeg vil beskrive det centrale tema som en udviklingsrejse mod at blive voksen. Historien handler om teenageårene, og hvordan de former én, og de konflikter, der kan opstå, når man er venner med nogen, som er markant anderledes. Det er et godt tema, men det fyldte ikke så meget i fortællingen, og jeg blev ikke helt afklaret med, hvad historien ville mig som læser på dette punkt. Det kan være, det kommer i efterfølgende bøger. 

Stemning

Den muntre dagligdag på troldmandsskolen, passede godt til de kolde oktoberdage, hvor jeg puttede mig med bøgerne under tæpper med masser af te. Som kontrast hertil, kommer Arram også ud for nogle hårde prøvelser, hvor fortællingen beretter temmelig grafisk om krig og død. Arram bliver involveret i politik og mordgåder, hvilket bidrager til historiens spænding.    

Alt i alt en stemningsfyldt og velfortalt historie om venskab og magi i et fascinerende univers

Del dette:

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu