Pigen fra Månehøjen 1 – Grå magi af Lene Krog

Merian er universitetsstuderende, hvor hun til dagligt studerer historie. Hun rejser med en ven mod nord til Tordenklippen over sommeren i forsøg på at flygte fra realiteten, at hendes bror Leander har sluttet sig til de Grå, som har kontrol over landet og terroriserer befolkningen. Aia husker ingenting fra før hun døde for et år siden. Hun lever nu et simpelt liv som skovarbejder. Men da hun krydser vej med Merian fra syd, kommer hun på sporet af sin fortid, som viser sig at være meget mørkere og mere mystisk, end hun havde forestillet sig.

IMG_20190218_115812_269

Genre: Fantasy. Nøgleord: Magi, oprør, venskab og kærlighed. Sider: 405Udgivet af: Ulven og Uglen. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Ulven og Uglen

Denne bog overraskede mig, selvom jeg ikke havde mange forventninger, da jeg gik i gang. Jeg havde med vilje undladt at læse meget om historien på forhånd. Dette gør jeg nogle gange for at bevare mystikken. Forsiden er stemningsfuld, og jeg vidste desuden, at vi befinder os i en anden verden og et andet univers, hvor forfatteren er blevet rost for sin verdensopbygning. Men det var også det. 

Rigtig nok er landet Bragimark et interessant sted, og læseren får et godt indblik i historie, religion, geografi og magi. Jeg blev straks suget ind i Aias, Merians og Leanders magiske verden, hvor dem som besidder magi er et jaget folk, og hvor hovedpersonenerne begiver sig ud på en lang og farefuld rejse sammen.   

Det er på mange måder en ret klassisk fantasy fortælling fyldt med eventyr, mystik, hemmeligheder og kærlighed. Sproget er letlæst, hvor der er tilsat en god portion humor, sarkasme og gode dialoger. Handlingen er fangende, og jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt. Det er især i sidste halvdel, at fortællingen tager fart, og bogen blev svær at slippe.

Der er flere overraskelser undervejs, som gør fortællingen svær at forudsige. Uvisheden omkring, hvem Aia er, og hvad hun har gjort i sin fortid, skaber spænding, hvor flere hemmeligheder løbende kommer op til overfladen. Fortællingen overraskede faktisk til sidste side. 

Jeg er ret investeret i karaktererne på grund af deres sprudlende personligheder, og jeg er spændt på at følge deres videre rejse.

 

Alt i alt en stemningsfuld og mystisk fantasy fortælling om venskab, kærlighed og oprør

Del dette:

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu