Rige menneskers problemer af Kevin Kwan

Da Nicks bedstemor Su Yi ligger for døden, beslutter han sig for at lægge deres stridigheder på hylden og rejse til sit barndomshjem i Singapore. Det viser sig dog, at det ikke er særlig nemt for Nick at få tid med sin bedstemor mod det sidste. Hele familien er nemlig kommet for at sige farvel og sikre sig en bid af hendes arv.

IMG_20190601_103241_301

Genre: Romantisk komedie. Nøgleord: Penge, kærlighed og overklasse. Sider: 489. Udgivet på dansk af: Hr. Ferdinand. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Hr. Ferdinand.

Hvor er jeg trist over at være færdig med ‘Crazy Rich Asians’ trilogien, som er et humoristisk og underholdende portræt af Asiens overklasse og som har været en slags guilty pleasure for mig. 

I ‘Rige menneskers problemer’ er karaktererne på krigsstien, når der for alvor er penge på spil. Det helt store spørgsmål er, hvem der arver Tyersall Park, Singapores måske mest eftertragtede ejendom? Der er ingen mangel på intriger, sammenstød og humoristiske sammenbrud i denne fortælling. Derudover kan jeg afsløre, at det heller ikke er en nem situation, når man kommer fra en af de mest betydningsfulde familier i Singapore, når ens eks er tech-gigant, og den nuværende kærestes ekskone er psykisk syg. Ej hellere er det nemt, når man har giftet sig med verdens rigeste mand, der ikke ønsker at give mere end sølle to milliarder dollars i tilfælde af skilsmisse (det samme beløb som eksonen fik!). Rige mennesker har virkelig også deres problemer 😉  

Jeg synes, at denne historie byder på noget mere handling end de forrige bøger i serien, hvilket gør den spændende og letlæst. Selvom der, efter min mening, blev taget nogle lidt mærkelige valg undervejs, blev der aldrig gået på kompromis med underholdningen. Derfor er jeg overordnet set rigtig glad for slutningen på trilogien – det pladderomantiske og klicheerne inkluderede. 

Fortællingen bød ikke på de helt store overraskelser, men alligevel var den ikke helt forudsigelig. Forholdet mellem Nick og Rachel fylder efterhånden meget lidt (de har fået styr på tingene), og nu handler det om, at Nick skal forsones med sin bedstemor. Og hvad bliver det mon til med Astrid og Charlies kærlighedsaffære? Derudover fortsætter Kitty, den evige goldigger, med at klatre op ad rangstigen. Kittys historie var den mest underholdende og gennemførte, hvis du spørger mig.  

Jeg savner allerede de skøre rige asiater, og regner helt sikkert med at genbesøge serien på en regnvejrsdag.

Alt i alt en sprudlende fortælling om Singapores overklasse, der giver et extravagant indblik i de svimlende riges verden.

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu