Sjælevandrer 1 – Diali af Charlotte Fischer

Cawi og Dahlia bor i Roneoak, et postapokalyptisk samfund ved kysten, der plages af elektriske storme og flodbølger. Folket lever under hårde kår og må kæmpe for at overleve og opretholde noget, der minder om en normal tilværelse. Da Cawi en dag får et varsel om, at en katastrofe vil ramme Roneoak, gør han alt hvad han kan for at redde dem han elsker.  

49335085_292545434784229_4175982122940567022_n(1)

Genre: Dystopisk fantasy. Nøgleord: Kærlighed, sex og overlevelseSider: 314. Udgivet af: Facet. Udgivelsesår: 2017. Bogen er købt på Saxo.dk

Jeg kunne godt lide denne fortælling af flere årsager. Den er anderledes og spændende med et interessant univers. Jeg læste bogen, mens jeg arbejde på mit speciale, og den var perfekt, fordi den var letlæst og fyldt med stærke følelser og med et fangende plot. Desuden er jeg ret vild med postapokalyptiske historier. 

Jeg synes, at det er en interessant verden. De elektriske storme er fascinerende, og desuden var det spændende at læse om de tektoniske forandringer og flodbølgerne, samt hvordan mennesker har formået at genopbygge samfundet. Dette fylder dog ikke så meget i fortællingen, så det håber jeg bliver uddybet i de efterfølgende bøger. Fantasy delen fylder heller ikke særlig meget, men jeg har på fornemmelsen, at dette kommer til at ændre sig senere. 

Historien handler altså mest om forholdet mellem Cawi og Dahlia. Cawi kæmper med en voldsom vrede og i samspil med Dahlias lejlighedsvise store temperament, leder dette til nogle lidt voldsomme episoder, og det er først og fremmest et kærlighedsdrama mellem to intense karakterer. 

Overordnet set er der nogle sproglige mangler, hvor sætningerne godt kan blive lidt ensformige. Derudover gik handlingen til tider meget stærkt. Men det er en rigtig lovende start for en debutant på et spændende univers, som jeg glæder mig til at følge fremover.

Et intenst kærlighedsdrama i en postapokalyptisk verden 

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu