Sjælevandrer 2 – Ourea af Charlotte Fischer

Cawi arbejder sammen med sit team for at tage kampen op mod klimaet og nå ud til de ufremkommelige kyster. Men de elektriske storme er uforudsigelige og livsfarlige, og kun de bedste militærfolk bliver sendt ud på disse ekspeditioner. Cawis søn Colin er en af de nye kandidater, der ønsker at komme med på OUREA Otte, den ultimativt hårdeste ekspedition og der er ingen tvivl om, at dette bliver med livet som indsats.  

IMG_20190120_201657_317

Genre: Dystopisk fantasy. Nøgleord: Kærlighed, overlevelse og familieSider: 383. Udgivet af: Facet. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Facet

Hvorimod den første bog handler mest om Cawi og Dahlias forhold, fokuserer denne fortælling mere på fantasy universet og kampen mod klimaet. Der er flere ting, der begynder at give mening, samtidig med, at der stadig er ubesvarede spørgsmål. Selvom læseren ikke får alt at vide om fantasy universet, virker dette stort og gennemført, og jeg synes, at der er tegn på en god verdensopbygningFantasy delen er desværre skrevet i kursiv, hvilket er ret anstrengende at læse

Fortællingen er på mange måder et rigtig actionbrag med militærmænd, der træner hårdt for at kunne tage kampen op mod de elektriske storme. Sproget er groft, og der fortælles direkte om karaktererne er vrede, forelskede osv., men jeg syntes faktisk, at det klædte historien godt i dette tilfælde. Jeg var særlig vild med humoren, der er grov og meget underholdende.

Noget andet jeg var begejstret for var strukturen i historien, der jonglerer med flere hovedpersoner, tider og endda verdener, og det fungerer rigtig godt. Ligesom i bog 1 går handlingen lidt stærkt en gang imellem, og nogle gange er hovedpersonerne lidt for heldige, men jeg syntes alligevel at plottet fungerer. Historien er letlæst og perfekt til dem, som holder af action, intense følelser og et hurtigt plot.       

Alt i alt en humoristisk, grov og actionfyldt dystopisk fantasy fortælling 

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu