Sjælevandrer 3 – Crescenda af Charlotte Fischer

Cawis datter, Holli forelsker sig i en meget ældre karismatisk mand og rejser med ham til hans hjemland, et sted plaget af borgerkrig og korruption. Samtidig ligger Cawi i koma, hvor han lærer mere om sit tidligere liv som sjælevandrer og omfanget af hans forbandelse. Dahlia, der er i sorg over Cawis tilstand, må finde sin indre styrke frem, når Holli er i fare.   

IMG_20190126_115544_969

Genre: Dystopisk fantasy. Nøgleord: Kærlighed, overlevelse, vold og familieSider: 386. Udgivet af: Facet. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Facet

Jeg blev meget fanget af Crescenda, der er en erotisk fortælling om kærlighed, og den mørke side af denne. Meget af fortællingen handler om ulykkelige skæbner og forbandelser, og dette var med til at skabe en brutal, dyster og nervepirrende historie, der er fyldt med vold og smerte. Det var en bog, som jeg havde meget svært ved at slippe, selv klokken to om natten, da handlingen gik over i amputation og spøgelser (gys). 

Crescenda er også en eventyrlig fortælling, for ligesom i den forrige bog, er Cawis liv som sjælevandrer en central del af plottet. Denne gang får vi hele historien, hvor flere mysterier fra de forrige bøger bliver afklarede. Fantasy delen er velskrevet og original, fyldt med beretninger om magiske væsner, racer og kulturer. Jeg var især vild med, guderne og deres omgang med de dødelige.  

Overordnet set er plottet godt skruet sammen, og de forskellige historieforløb passer sammen på trods af, at de er meget forskellige mht. stemning og realisme. De sidste par kapitler forvirrede mig lidt, da der pludselig kommer rigtig meget information på kort tid. Men der er uden tvivl noget at se frem til i fremtidige fortællinger.  

Alt i alt en nervepirrende og dyster fortælling om udødelig kærlighed, vold og forbandelser  

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu