The Magic Misfits af Neil Patrick Harris

Carter har mistet sine forældre og bliver opdraget af sin onkel, en hjemløs svindler og tryllekunstner, der lærer Carter, hvordan man får ting til at forsvinde – for det meste tilskuernes ejendele. En dag stikker Carter af i søgen efter en bedre tilværelse, og han møder en gruppe børn, der som ham er afvigere, med særlige evner som tryllekunstnere. 

50907033_653816741687697_6160879723360915335_n(1)

Genre: Børnebog fra 9 år. Nøgleord: Tricks, tyveri og venskab. Sider: 224. Udgivet af: Little, Brown and CompanyUdgivelsesår: 2017. Bogen er købt på Saxo.dk

Jeg læste denne fortælling på engelsk, men den er også udgivet på dansk af Carlsen og hedder ‘De Magiske Møgunger.’ 

Det er en humoristisk og finurlig fortælling, der handler om livet som tryllekunstner. Historiens hovedpersoner, de magiske møgunger, er oppe imod en gruppe svindlere, der stjæler fra befolkningen, og som de beslutter sig for at stoppe ved hjælp af deres særlige evner som magikere. 

Plottet er ret forudsigeligt, og der er ikke så meget på spil i fortællingen. Det bedste ved historien er efter min mening karaktererne, der er finurlige afvigere, der brænder for hver deres speciale som tryllekunstnere, så som; forsvindingsnumre, udbrydning, levitation etc.   

Fortællingen gemmer på flere hemmeligheder, hvor man som læser blandt andet kan lære forskellige magiske tricks, hvilket er et sjovt aspekt. Desuden er der skjulte gåder i bogen, som man kan lede efter. Sproget er derudover rigtig fint med sjove ordspil og humoristiske bemærkninger. 

For mig er det centrale formål med fortællingen at berette om livet som tryllekunstner, og hvordan denne form for underholdning har betydning. Derudover handler fortællingen om Carters søgen efter et hjem, og hvordan han finder dette sammen med de andre afvigere.  

Selvom det er en fin fortælling, tror jeg ikke, at jeg læser de efterfølgende bøger. Jeg synes, at selve historien var lidt mangelfuld med hensyn til plot og budskab, men jeg er nu stadig glad for at have læst om de magiske møgunger, som er nogle dejlige karakterer.   

Alt i alt en humoristisk og finurlig fortælling om livet som tryllekunstner  

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu