The Prom – I kærlighedens navn af Saundra Mitchell

The Prom er en sød fortælling, der varmer hjertet. Den udspiller sig på en high school i Indiana, hvor vi følger Emma og Alyssas kamp for at komme til prom sammen i et samfund, hvor det ikke er velset, at være kæreste med en af samme køn. 

IMG_20210508_131421_145
Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Fortællingen er farverig og dramatisk som en musical – og lige så underholdende. 

Der er store følelser på spil: Kærligheden mellem Emma og Alyssa, hadet som Emma udsættes for og de herlige broadway personligheder, der krydrer historien med humor og showbusiness, er alt sammen med til at skabe en farverig og dramatisk historie med store armbevægelser.

Fortællingen kan også opleves som Netflix-film og broadwaymusical. Men selvom den findes i flere former, synes jeg, at bogen er værd at læse (med dét forbehold, at jeg ikke har set musicalen). 

Historien forekommer mig mere underholdende end realistisk, uden de store plotmæssige overraskelser. De to hovedpersoner er ikke helt så spændende igen. Der er tale om to uskyldige ofre, i et meget fjendtligt miljø. Men det gjorde nu ikke så meget, historiens generelle udtryk taget i betragtning. Den er lidt karikeret, men på en charmerende måde.   

Selvom sproget er simpelt, er historien fint skrevet og fanger en masse følelser og nogle gode karakterbeskrivelser. Med sine blot 196 sider, er The Prom et godt valg til dem, som ønsker en letlæst fortælling. På trods af den farverige og humoristiske stil, er fortællingen til tider hård og omhandler forældre, der ikke vil kendes ved deres børn og social udstødelse. Så historien har noget på hjerte og berør temaer som modgang, håb og styrke.

Hvis man er i humør til en feel-good historie, der er nem at komme igennem og som også har noget på hjerte, så vil jeg varmt anbefale The Prom.

Del dette:
Luk menu