Til Aretz ende 1 – Sumpbaronens rejse af Christina E. Ebbesen

Rubin er på flugt fra sin voldelige forlovede. For at undgå forfølgelse, er han rejst til det elverfjendtlige menneskerige Karbon. Her bor Gavin. Han forsøger at redde sit len ved at deltage i den royale ridderturnering. Ved et tilfældigt møde indser de to mænd, at de, ved at samarbejde, måske kan få hvad de ønsker. Det bliver starten på et farefuldt eventyr og et særligt venskab. 

IMG_20190514_161527_056

Genre: High fantasy. Nøgleord: Magi, religion, eventyr og venskab. Sider: 501Udgivet af: Ulven og Uglen. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Ulven og Uglen

Mit første indtryk af denne historie var, at det er en helt utrolig smuk bog med omslag, verdenskort og udførlig gloseliste. Det er sjovt og lidt nørdet at læse om religionen, geografien, solsystemet m.v.! Derudover fulgte jeg med i optakten til fortællingen, hvor jeg beundrede forfatteren for hendes engagement i sine karakterer og deres relationer! Der var nærmest tale om fanfiction fra forfatterens side, hvilket var sejt. Jeg valgte også at læse forhistorien ‘Flugten fra Ildvæveren’, som er en novelle, der giver indblik i Rubins fortid med sin voldelige forlovede. Denne fortælling var, efter min mening, meget stærk.

Jeg glædede mig til at komme i gang med bogen!

Det var dog en lidt blandet oplevelse at læse bogen. Jeg havde nok dannet mig for mange ideer om historien og universet på forhånd, hvor ikke alle af disse nåede at blive indfriet. Når dette er sagt, så kan det stadig nås med seks planlagte bøger i serien!    

Handlingen er bygget op omkring en række udfordringer, som helten skal gennemgå for at vinde prinsessens hjerte, og det er en klassisk opbygning af en eventyrfortælling. Men den blev desværre lidt forudsigelig og sød ift., hvad jeg forbinder med en high fantasy fortælling til en voksen målgruppe. Jeg mener, at andet bind i serien oprindeligt var skrevet som anden halvdel af den første bog. Måske denne bliver lidt mere voksen i sit udtryk (hvis jeg selv skal formulere det lidt kludret).   

Fortællingen har nogle søde karakterer med fin kemi og med rigtig god humor. Humoren var faktisk noget, jeg var rigtig vild med, hvor jeg synes forfatteren har en særlig god føling.

En af mine forventninger var, at det ville være den helt store kærlighedsfortælling. Kemien mellem karaktererne var rigtig god og venskabelig. Men måske ikke helt stærk nok til at være det bærende element i fortællingen. 

Universet var gennemført, fyldt med fabler og farver og med nogle klassiske fantasy væsener – med nogle twists. Der var dog lidt mange informationer at jonglere med, der ikke altid flød ligeså godt i teksten for mig. 

Magien er interessant og godt forklaret med regler og begrænsninger, hvilket jo er vigtigt for genren.

Jeg synes overordnet set, at det er en lovende start på en eventyrlig historie og forhåbentlig også en kærlighedshistorie – nu må vi se 😉 På mange måder var fortællingen indledende, og det kan gå mange veje herfra. 

Alt i alt en stemningsfuld og humoristisk fortælling om et særligt venskab.

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu