Tomhedsfeber af Jessica Townsend

Wundersmeden Morrigan Crow er på sit andet år hos Det Forunderlige Selskab, da hendes undervisning i de forunderlige kunstarter for alvor begynder. I takt med, at Morrigan synker ned i fortidens lærdom og hemmeligheder, vokser hendes besættelse af de for længst afdøde wundersmede. Men da en mystisk sygdom rammer Nevermoor, og hendes levende venner har brug for hende, må Morrigan tage stilling til, hvem hendes rigtige venner er. 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Townsend har gjort det igen. Tomhedsfeber er en stemningsfuld, magisk og finurlig fortælling, der oser af kreativitet og originalitet. Jeg elsker universet! Nevermoor er det eneste sted, der kan måle sig med Hogwarts, når det gælder kriller i maven og magi i luften. 

En original fantasybog, der henvender sig til læseren fra ti år, som er både eventyrlig, alvorlig og eftertænksom.   

Bogserien om Morrigan Crow har et glimrende karaktergalleri, der bare vokser for hver bog. Det er svært at få nok af Jubiter, katten Fenestra og det levende hotel Deucalion, som er nogle af mine absolut favoritkarakterer indenfor denne genre. Og den nytilkomne og mystiske Rook glæder jeg mig til at lære bedre at kende. I denne fortælling får Morrigan mulighed for at udfolde sig i sin stræben efter at blive en rigtig wundersmed, der indebær nogle svære valg fra hendes side og moralske kompromis. Det er skønt med en hovedperson, der også har en mørk side.   

Nevermoors univers får også lov til at udfolde sig, og byen byder på flere nye finurligheder – om det så er spøgelsestimerne, Det Gobliske Bibliotek eller snydegyderne, er der altid mere at udforske i Nevermoors gader og stræder. Dette er et univers med utallige muligheder og hemmeligheder, der venter på at blive udfoldet, og jeg glæder mig til at følge den videre fortælling.   

En varm anbefaling til dig, der savner et magisk univers, en finurlig fortælling eller en spændende og stærk hovedperson med en mørk side.  

Del dette:
Luk menu