Umbra af Martin Vinther Madsen

Umbra serien består af 6 små bøger, der handler om Jovia og Pirmin, som er skyggelæsere. De kan se to skygger hos folk: Den almindelige og den onde skygge (Umbra), som afslører menneskers mørke side. Jovia opdager hurtigt, at det er farligt at være skyggelæser i Knark, for hendes evne udgør en trussel mod den onde fyrst Corpus. 

Juleanmeldelse

IMG_20181124_121432_062

Yay, en bogpakke! I december måned anmelder jeg hovedsageligt børnebøger. Dette gør jeg for julehyggens skyld. Jeg snakker lidt om de aspekter, jeg mener er bedst ved bøgerne, hvor jeg forsøger at matche dem med de rigtige læsere og komme med nogle gode julegaveanbefalinger. Denne gang handler det om serien Umbra af Martin Vinther Madsen. 

IMG_20181124_152309_901

Genre: Fantasy (LIX 16)Centrale temaer: Mod, familie og kampen mod ondskabSider: 50-60 pr. bog. Udgivet af: Tellerup. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Tellerup.

En middelalder fantasy fortælling til de 8-11 årige

Fortællingen foregår i middelalderbyen Knark, hvor fyrst Corpus terroriserer og stjæler folks Umbra. Jovia og Pirmin søger tilflugt i et kloster og hjælper folk, der har fået stjålet deres Umbra. De bruger hjemmelavede lyskastere og mørkekanoner samt deres snilde til at kæmpe mod fyrst Corpus og hans håndlangere. 

Et indblik i menneskers skyggesider

Historien udforsker menneskers skyggesider, hvor fortællingen går ud fra, at alle mennesker har en ond skygge, der illustrerer deres ondskab og svagheder, men som på trods af dette, er en vigtig del af at være menneske. Jeg synes, at det er et fantasifuldt påfund, der fungerede rigtig godt. Læseren udforsker skygger så som; grådighed, forfængelighed, misbrug etc. på en humoristisk og kreativ måde, som er både underholdende og indsigtsfuld. 

En original, finurlig og humoristisk fortælling

Overordnet set, beretter historien om, hvordan det aldrig er for sent at vinde over det onde. Historien har en sej heltinde i hovedrollen, den forældreløse Jovia. Plottet er rigtig fint skruet sammen. Fortællingen er original, finurlig og humoristisk, hvor jeg som lidt ældre også kunne grine med. Desuden er illustrationerne stemningsfulde og kunstneriske og en vigtig del af læseoplevelsen.      

Alt i alt en original middelalder fantasy fortælling om kampen mod det onde, både i os selv og andre. 

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu