Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro

I et land kaldet Agamore, bor de tre brødre Rodrik, Cedric og Stormfrik på gården Ravnehøj, hvor dagligdagen går med at danne alliancer, træning og handel af fåreuld. Da blodige magtkampe, okkulte fænomener og mystiske dødsfald truer freden på gården, må brødrene beslutte, hvem de kan stole på og hvilke alliancer, der bør dannes. Og hvem er væddermændene? 

IMG_20181109_111256_676

Genre: Fantasy. Centrale temaer: Magt, vold og intrigerSider: 317. Udgivet på dansk af: Turbine. Udgivelsesår: 2018. Anmeldereksemplar: Turbine og Tobias Stenbæk Bro.

Figuren viser, hvor jeg vurderer historien har sine styrker og svagheder

Vold, blod og magt

Efter at jeg har brugt den seneste tid på at læse hyggelige børnebøger og YA, var Væddermændenes nat et friskt men blodigt pust. Jeg vred mig i stolen over de voldelige scener, der beskrives grafisk og livagtigt og nød også at fordybe mig i det omfattende middelalder univers. Der er en del af mig, der elsker en action spækket fantasy fortælling, med rigeligt vold og intriger, og dén del jublede ved denne fortælling.   

Begyndelsen på et stort univers  

Bogen er den første i en serie på fem planlagte bøger, og meget af fortællingen går på at introducere universet og karaktererne. På trods af dette, var bogen ikke tung at læse, for der var fremdrift i fortællingen, og karaktererne var interessante at lære at kende. Det er en fyldestgørende verdensopbygning, hvor læseren introduceres til geografi, historie, religion, mad og økonomi etc. Historien var mere letlæst end de bøger, jeg typisk læser af samme genre og stil, og da jeg var færdig med bogen, ville jeg ønske, at jeg kunne gå i gang med næste bind i serien.     

Jeg har en lidt spøjs kritik til denne bog. Med en sådan fortælling, forventer jeg næsten et verdenskort, da dette havde givet et bedre overblik over universet, og fordi det kunne have været sjovt at sidde og følge med på et kort. Så dette vil jeg krydse fingre for til næste bind i serien. 

Historiens tre søjler

Jeg var i den sjældne situation, at jeg rigtig godt kunne lide alle tre hovedpersoner. Jeg syntes at brødrene er nogle interessante og gennemførte karakterer, der supplerer hinanden godt. På trods af deres forskellighed og fejl, er de loyale og elsker hinanden, hvilket vises gennem deres handlinger. Jeg ser frem til at følge den videre udvikling. 

Turbine har tagget bogen #mensviventerpågameofthrones, og jeg vil klart anbefale bogen til tilhængere af en storslået middelalder fantasy fortælling til en voksen målgruppe.      

Alt i alt en fortælling, der udspiller sig i et imponerende middelalder fantasy univers og lægger op til en episk serie

Del dette:

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu