Vejen til Panteon af Boris Hansen (Panteon-sagaen 1)

Lucas og Cassandra bor i Zonen, en faldefærdig ghetto for forældreløse børn, mens de venter på at modtage brevet om, at de er gamle nok til at flytte til den navneløse metropol. Her kan de se frem til at forsørge sig selv gennem hårdt arbejde, højst sandsynligt på en af byens beskidte fabrikker.  

Men en dag forsvinder Cassandra og efterlader intet andet end nogle mystiske noter, der indikerer, hvor hun er rejst hen – og ja en portal til en anden verden. 

Samtidig, på den anden side af portalen, kæmper den ambitiøse Saida, en af Empyrias engle, mod den voksende uro, der plager landet. 

IMG_20200524_153130_966

Genre: YA fantasy/sci-fi. Centrale temaer: Kærlighed, eventyr og venskabSider: 429. Udgivet af: Tellerup. Udgivelsesår: 2016. Anmeldereksemplar: Tellerup

Tre usandsynlige venner rejser til en anden verden for at finde deres veninde Cassandra med det sølvgrå hår og den hemmelighedsfulde fortid, der er forsvundet uden nogen forklaring. De lander i en verden med guder og engle, hvor efterkommerne af en død gud bekriger hinanden for at komme til magten. I det parallelle spor følger vi to af Empyrias engle, der sendes på en hemmelig mission nordpå, der giver anledning til flere spørgsmål end der besvares.  

Dette er en letlæst og velskrevet historie med fart på, der berør temaerne; kærlighed, venskab og krig. Den benytter sig af et mix af elementer fra sci-fi og fantasy, hvilket fungerer rigtig godt. Selvom fantasy er den dominerende genre i den første bog, har jeg på fornemmelsen, at man kan forvente lidt mere sci-fi senere hen. 

Jeg synes især bogen vinder på sin humor og action scenerne. De tre venner, Lucas, Theodor og Ron klovner lidt rundt i den nye verden og bidrager med et humoristisk perspektiv på historien. Især Ron var en utrolig underholdende karakter for mig at læse om, og hans attitude står i fin kontrast til den alvorlige Lucas og den drømmende Theodor. Englen Saidas perspektiv bidrager derudover med action og spænding, og dette parallelle spor gør efter min mening, at bogen appellerer til en bredere, lidt ældre målgruppe, hvilket er med til at løfte fortællingen. Kampscenerne fremstår levende, dog uden at være særlig blodige eller voldsomme – endnu.    

Historien var mere klassisk i sin fortælling, end jeg havde regnet med, men det gjorde ikke noget, for det er en roman på højt niveau, som var en fornøjelse at læse.

Alt i alt en underholdende og velskrevet bog fyldt med humor og spænding. 

Del dette:
Luk menu