Wundersmeden af Jessica Townsend

Morrigan Crow er blevet optaget på Det Forunderlige Selskab. Hverdagen på Forsel er dog slet ikke som hun havde forventet, for hun bliver mødt med mistillid og frygt fra de andre elever og lærere. Morrigan befinder sig igen i en situation, hvor hun er udstødt og frygtet. Men har de ret? Er alle wundersmede onde? Samtidig truer en række bortførelser freden i Nevermoor, og der går rygter om knoglemonstre, der kidnapper beboerne. 

IMG_20190505_104903_697

Genre: Fantasy. Nøgleord: Magi, familie, hjem og prøvelser. Sider: 414Udgivet på dansk af: Gyldendal. Udgivelsesår: 2019. Anmeldereksemplar: Gyldendal.

Efter at have læst Morrigan Crows Magiske Prøvelser var mine forventninger tårnhøje til efterfølgeren af den charmerende og finurlige fortælling. Jeg blev ikke skuffet. Wundersmeden er en ligeså magisk historie om venskab, loyalitet og familie. Det er en humoristisk og finurlig fortælling, fyldt med særheder og overraskelser, som jeg nød fra start til slut.

Det er et fortryllende og farverigt univers, som jeg var helt vild med at udforske. Men det charmerende univers har også en mørk side, hvor truslen fra Ezra Squall stadig lurer. Derudover er der også en mørk side til Det Forunderlige Selskab. Det er nemlig ikke helt nemt at være en del af selskabet.   

Fortællingen handler hovedsageligt om Morrigans wundersmed kræfter, der bobler op til overfladen, og som hun skal lære at kende. Hun kæmper mod fordomme om, at alle wundersmede er onde, og hun ved egentlig ikke om hun selv er ond. Meget tyder på det. Men Jupiter tror på hende og vil gøre alt for at hjælpe. 

Plottet var uforudsigeligt og spændende. Integritet og sammenhold er det centrale fokus, og så kommer Morrigan til sin ret, som en modig og viljestærk karakter. Jupiter er stadig min yndlingskarakter med hans humoristiske og venlige temperament, der står i fin kontrast til Morrigans tørre humor og dystre tankegang. 

Jeg er endnu ikke så begejstret for historiens skurk, som jeg opfatter som en magtsyg mand i eksil uden anden rigtig motivation end at være en ond. Men måske tager jeg fejl, og jeg glæder mig til at lære Ezra Squall bedre at kende. 

Hvis du kunne lide den første bog i serien, vil jeg varmt anbefale, at du læser videre.

 

Alt i alt en finurlig og eventyrlig fortælling om familie, integritet og sammenhold

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu