Bogdage i Nordens hus

22. November åbnede dørene til årets bogbegivenhed i Torshavn. For mit vedkommende bød dagen på fine udstillinger, bogkøb og interessante talks i stemningsfyldte omgivelser, mens uvejret rasede udenfor.  

IMG_20191126_064314_559

Der var nogle flotte Harry Potter og Mumi udstillinger og en masse nye færøske titler, som jeg nød at udforske. Jeg endte kun med at købe én enkelt bog, da tilbuddene desværre ikke var særlig overbevisende. Men jeg kom da derfra med Rakel Helmsdals nye bog Miljuløtur. Derudover udså jeg mig ‘Ikki fyrr enn tá’ af Oddfríður Rasmussen, som jeg har tænkt mig at anskaffe en anden god gang – efter sigende en smuk og poetisk fortælling om at være pårørende til en kræftsyg.  

IMG_20191126_064324_222

Der blev holdt forfattertalks i hyggelige omgivelser. Jeg nåede at opleve en talk om sick-lit genren med Oddfríður Rasmussen, Margit Baadsager, Rannvá Holm Mortensen og Laura Kathrine Apol. Alle forfatterne havde interressante perspektiver på, hvordan sygdom har præget deres liv og hvordan den har inspireret dem til at skrive.  

Derudover var jeg inde og lytte til Ingun Christensen, Rakel Helmsdal, Elin av Rógvi og Vár Jacobsen, der snakkede om færøske børnebøger, inspirationskilder og skriveprocesser.     

Den nyoprettede forfatterskole på Færøerne sørgede for underholdning om aftenen – både musik og oplæsning. Og de var sindssygt dygtige.  

IMG_20191126_064245_268

Jeg kan ikke lade være med at sammenligne begivenheden med Bogforum, og der var helt sikkert mere ro på Bogdage. Især nød jeg det hyggelige cafémiljø og den afslappede stemning. Folk sad og strikkede, og der blev hyggesnakket med forfattere og redaktører. Der var så meget god gløgg, kaffe og kager, at jeg nærmest måtte rulle hjem.  

Del dette:
Luk menu