Forfatter kalender 2019 et arbejdsredskab for forfattere

Jeg har modtaget forfatterkalenderen fra Byens forlag med henblik på at vurdere denne som et redskab for forfattere og aspirerende forfattereDerfor er bogen et anmeldereksemplar. I dette indlæg snakker jeg lidt om kalenderen, og hvordan jeg planlægger at bruge den. 

Det første, der slog mig, da jeg modtog bogen var, at den er meget lækrere end, hvad jeg havde vurderet på forlagets hjemmeside. Den er lavet i et robust materiale, og siderne er tykke. Jeg arbejder typisk ude på caféer og biblioteker, hvor jeg gerne vil have min kalender med mig på farten, og efter at have modtaget bogen, tror jeg sagtens, at den kan overleve et helt år med mig.  

Jeg er nu begyndt så småt at bruge kalenderen, hvor jeg forsøger at udfylde mine skrivemål for året. I kalenderen kan man sætte et mål for hver uge, og så er der mulighed for at sætte flueben når dette er nået. Jeg er selv i gang med en omfattende redigeringsproces af tre manuskripter, og mine mål er formuleret som sider, jeg ønsker at færdigredigere hver uge. Jeg tror at kalenderen kan hjælpe mig med at holde styr på processen og motivere mig til at nå mine mål.  

For hver uge er der en lille brødtekst skrevet af en forfatter, der bidrager med skriveråd, og det er hyggeligt og inspirerende at læse disse (jeg har snydt lidt og læst et par uger frem). Desuden samler kalenderen relevant viden, så som vigtige bogbegivenheder, skriveøvelser, en oversigt over det danske litterære landskab, gode råd til markedsføring etc. Begivenhederne er ikke skrevet ind i selve kalenderen, så det har jeg selv gjort. 

Det eneste, der ærgrede mig ved kalenderen var, at jeg godt kunne tænke mig også at bruge den som en normal kalender, men det er den ikke rigtig designet til. Det er lidt meget for mig at have to af slagsen (jeg tager altid min kalender med mig, når jeg tager hjemmefra). Min løsning er, at jeg bruger post-its når der er pladsmangel, hvor jeg skriver ikke-skriverelaterede aftaler og anmelderdeadlines ned og sætter ind blandt mine forfattermål, så min dagligdag også bliver integreret. 

Til sidst vil jeg bare sige, at jeg lige er gået i gang med at bruge forfatterkalenderen, og du kan se mig bruge den i løbet af året på min instagram profil. Men jeg er indtil videre meget glad for min nye kalender!    

Tak for, at du læste med

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu