TED Talks om at skrive

Der findes et hav af fede TED Talks! Jeg er selv dykket ned i en særlig kategori – nemlig inspirerende taler om at skrive. I dette indlæg samler jeg nogle af mine favoritter, hvor jeg forklarer, hvordan hver tale har hjulpet mig. Det er alle sammen TED Talks, og jeg har fundet dem på Youtube

IMG_20190601_133400_976 (1)

1. ‘Your elusive creative genius’ med Elizabeth Gilbert

Elizabeth har blandt andet skrevet bestselleren ‘Eat Pray Love’. Denne tale er min absolut favorit. Jeg elsker den, fordi hun beskriver kunstnerens byrde så smukt! At skrive er et fag, hvor de fleste oplever et enormt pres, og hvor mange som konsekvens får depression eller ender ud i misbrug. Hun tilbyder en (efter min mening) genial måde at håndtere dette pres på.

2. ‘The clues to a great story’ med Andrew Stanton 

Andrew har blandt andet instrueret ‘Finding Nemo’ og ‘Wall-E’. Han giver et særlig interessant perspektiv på modtageren som den virkelige historiefortæller! Hvordan får man modtageren til at blive investeret? Han taler om velorganiseret fravær af information, der skal være med til at drage modtageren. Om en karakters drivkraft, og hvad det er, man gerne vil kommunikere som historiefortæller. 

3. ‘The mystery of storytelling’ med Julian Friedmann

Julian er en litterær agent. Han er tough, men jeg synes, han har nogle gode pointer. Han fortæller den hårde sandhed om afslag (og siger undskyld). Han giver en forståelse for forholdet mellem forfatter og modtager. Han stiller spørgsmålet: Findes der en formel på en god historie? Hans svar er interessant. 

4. ‘Success, failure and the drive to keep creating’ med Elizabeth Gilbert

Og så endnu en talk med Elizabeth. I denne korte tale følger hun op på den første talk omkring hendes karriere efter bestselleren ‘Eat Pray Love’. Om hendes kærlighed til at skrive. Om presset for at præstere. Det er en motiverende tale om både at fejle og at få succes som forfatter, og hvordan begge dele kan være lige rystende.  

5. ‘How to write a story’ med John Dufrese

John har blandt andet skrevet ‘Love Warps the Mind a Little‘. I denne video skal du holde tungen lige i munden, når han fortæller om plottet i en god historie. Om at lade plottet gøre sin del af arbejdet. Om at lade karaktererne gå gennem de ting, du selv frygter mest. At vælge mellem show eller tell: Scene eller opsummering, levende og intimt eller fjernt, men effektivt.  

6. ‘Ending The Old Boy Network: The New World of Publishing’ med Andy Weir

Andy er forfatteren bag ‘The Martian’. Han fortæller om sin interessante og alternative vej til at skrive en bestseller. Han prøvede at blive forfatter ad den konventionelle vej i tre år, før han lavede en hjemmeside, hvor han postede sine historier og fik feedback. Han lavede derefter en E-bog på Amazon, hvorefter hans karriere pludselig tog fart. Det er en inspirerende historie.   

Tak for kigget! 

Listen opdateres løbende. Så du er meget velkommen til at foreslå tilføjelser, hvis du kender til en fed Talk om at skrive. 

Del dette:

Skriv et svar

Luk menu