Brim troede, at Ester var hendes bedste veninde. Men det var før, Ester blev syg. Før Brim forrådte hende og mistede sig selv til en forbudt drøm. Nu ved Brim kun én ting: At hun sover bedst, når uvejret raser.

Stormens vuggevise udforsker, hvordan en livstruende sygdom forandrer alt og styrker båndet mellem to venner, mens de udfordrer deres forståelse af kærlighed og loyalitet. Det er en fortælling om venskab, forelskelse og ansvar. Og om den uventede skønhed i livets kaos.

Bogen foregår på Færøerne og er illustreret af Sabine Baudtler-Vedersø.

Jeg var på besøg hos mine forældre på Færøerne, og det havde stormet voldsomt hele natten. Jeg var groggy og desorienteret, da jeg stod op og husker, at jeg tænkte, at det var længe siden, jeg havde sovet så godt. Da min mor beklagede sig om, at hun ikke havde lukket et øje og spurgte mig, hvordan jeg havde sovet, svarede jeg: “Jeg elsker at falde i søvn til lyden af storm”.

Sætningen satte noget i gang. Den føltes mere sand end alle de andre små ting, man siger i dagligdagen. Jeg fik lyst til at udforske, hvordan nogle mennesker finder ro i naturens kaos.

Sætningen blev min arbejdstitel, og jeg begyndte at skrive om det, jeg kender: Om det bjergtagende sted, jeg er født og opvokset. Om skolegang, forelskelse og venskab. Da sygdom også fyldte meget i mit liv, blev det en naturlig del af plottet, der også underbygges af den nådesløse, færøske natur.

Luk menu